Tjenester

Webutvikling

Webutvikling kan være et begrep som omfatter mye. Se heller på det som en realisering av webdesignet og alt det innebærer

Webutvikling

Hva er egentlig webutvikling?

Rent praktisk sett er webtvikling det steget fra webdesign til virkelighet. Man kunne jo også sagt at webutvikling er programmering, men det er ikke helt riktig.

Språk jeg bruker

HTML

HTML logo

CSS

CSS logo

JavaScript

JavaScript logo

PHP

PHP logo

HTML og CSS er byggeklossene til nettstedet ditt

HTML og CSS blir blir ofte forvirret for å være et programmeringsspråk. Disse to mangler et felles sett med grammatiske regler og vokabular som definerer et programmeringsspråk.

Ikke at det er så nøye på ene eller andre viset. HTML (HyperText Markup Language) er et markup language. Det finnes et par forskjellige typer markeringsspråk, men de fleste har for så vidt dødd ut. Noen har også fått mer spesifikke ansvarsområder etter hvert som HTML har etablert seg som gull standarden for dagens nettsider.

CSS står for Cascading Style Sheet, og er pynten på nettsider. Det er nesten lettere å forklare hva CSS ikke er. Under ser du et bilde av en nettside uten CSS

HTML uten CSS, som vil si ingen farger eller design

Evige muligheter med programmering

Bak kulissene finner du selve programmeringen. Det som er gøy med koding, spør du meg, er at man kan lage nesten hva som helst. Derfor valgte jeg å utvikle selv ovenfor CMSer som WordPress og Squarespace. Ikke noe vondt om dem. Alt har sine fordeler.

Selv om man kan lage avanserte programmer med programmering er det også mange vanlige oppgaver som går igjen og igjen. Før i tiden husker du kanskje at det var vanligere med en URL (Uniform Resource Locator) som:

www.7byen.no/tjenester.html

Etter hvert som internett har blitt eldre og mer mainstream har man også utviklet nye måter å løse problemer på. I disse dager er det vanligere med en URI (Uniform Resource Identifier). Forskjellen er egentlig bare den bakerste delen rent praktisk sett.

www.7byen.no/tjenester

I virkeligheten ligger det litt mer arbeid bak enn bare å fjerne et punktum og noen bokstaver. Men poenget er, sånn type arbeid er typisk programmeringsarbeid.

Så hva kan det bety for deg?

En av fordelene med å utvikle selv er at jeg kan levere spesiallagde og skreddersydde løsninger til en god pris. Vanligvis er disse ganske dyr, ellers kan ikke leverandøren tilby skreddersydde funksjoner. Midt i mellom disse to finner du meg.

Når det er sagt så skal jeg ikke ta på meg at jeg kan lage alt, men ganske mye 😄

Bilde av Thomas mens han designer en gammel versjon av 7-Byen

Gi meg en lyd

Ta kontakt for en hyggelig prat

Ta kontakt

Verktøy

Dette nettstedet er laget med